Industriemuseum

In het centrum van Gent huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw. In de voormalige katoenfabriek wekken grote en kleine verhalen de veelbewogen industriële geschiedenis weer helemaal tot leven. Op de textielafdeling maken de weefmachines een enorm kabaal. Zo komt de oude katoenspinnerij af en toe weer even tot leven.

Industriemuseum TexChallenge
 
 
 
Timelab TexChallenge

Timelab

Door verbeeldingskracht, zelfreflectie en concrete acties bouwt Timelab mee aan het vertrouwen in nieuwe werkvormen. Instinctief geven we zo een reeks voorbeelden, als bakens voor een gedeelde toekomst. Al doende en via samenwerking met overheden, bedrijven en privé organisaties zagen verschillende nieuwe initiatieven reeds het licht.

 
 
 
 

Doek

DOEK is een inclusief transversaal textielplatform dat zich richt tot een community van kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, makers en ambachtslui die oog hebben voor de grote uitdagingen in de samenleving: solidair samenleven en respect voor het natuurlijk evenwicht. We faciliteren, door het atelier en de machines ter beschikking te stellen aan deze textielcommunity en hen aan te zetten tot co-working en co-creatie.

DOEK.jpg