Maken. Dat is wat ons verbindt. We maken om te voorkomen dat het immateriële culturele erfgoed – de vakkennis en de ambachten – niet verloren gaan. We maken om ervoor te zorgen dat ook anderen kunnen maken, met open source data waar elke creatieveling mee aan de slag mag. We maken zodat het resultaat nog alle kanten op kan en voor verandering en verbetering vatbaar blijft. En we maken samen. Voor iedereen.

Een hart voor textiel. Dat hebben we ook gemeen. Met pijn in het hart zien we bepaalde ambachten verdwijnen. Weven. Kantklossen. Maar even hoopvol kijken we uit naar de veelbelovende mogelijkheden van nieuwe prototyping technieken. Naar de generatie makers die nu opstaat en het heft in handen neemt.

Wij brengen graag alle kennis en expertise van ambachten, oude industriële technieken en andere culturen samen nog vóór die rijkdom verloren kan gaan. We combineren kennis van vroeger en nu. Van thuis en veraf. En we zorgen ervoor dat deze mix kan ontpoppen tot nieuwe technieken, met nieuwe gebruiken, machines en een vernieuwde interesse voor het textielambacht. Zo houden we ambachten en technieken levend.

En misschien kunnen we zo - samen met ook nieuwe partners – een echte maakplek worden waar weer lokaal én duurzaam textiel kan worden geproduceerd. Anders als vandaag.

De TexChallenge is de eerste stap in een verhaal dat hopelijk mag blijven groeien en bloeien. Benieuwd? Lees er alles over.